"airBaltic" čarterreisā no Antaljas lidmašīnai konstatē traucējumus salona spiediena režīmā

Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" čarterreisā no Antaljas šonedēļ lidmašīnai īsi pirms nosēšanas starptautiskajā lidostā "Rīga" konstatēti traucējumi salona spiediena režīmā, aģentūrai BNS pavēstīja aviokompānijas korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Viņš pastāstīja, ka "airBaltic" čarterreisa Antalja‒Rīga lidmašīnas "Boeing 737-300" apkalpe konstatēja traucējumus salona spiediena režīmā neilgi pirms nosēšanās galamērķī lidostā "Rīga". Apkalpe rīkojusies saskaņā ar procedūrām, samazinot lidojuma augstumu, un, kā plānots, plkst.18.35 veica nosēšanos Rīgas lidostā. Lidmašīnā bija 138 pasažieri un seši apkalpes locekļi. Incidents noticis otrdien, 26.jūlijā.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Latvijā

Jāvērtē, vai un kā sankciju piemērošana nelietderīgi naudu tērējušām iestādēm ietekmētu iestāžu pakalpojumu saņēmējus - iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča priekšlikumu, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais