Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Anulē "Pro100 TV" izsniegto apraides atļauju

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ceturtdien nolēmusi anulēt televīzijas kanālam "Pro100 TV" izsniegto nacionālo apraides atļauju.

NEPLP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece aģentūrai BNS pastāstīja, ka nacionālās apraides atļauja šai televīzijai anulēta, jo tā iepriekš līdz ar abu pušu vienošanos līdz 22.jūlijam nav sākusi nacionālo apraidi. To apliecinājis arī uzņēmums "Lattelecom", norādot, ka "Pro100TV" nav noslēdzis līgumu par nacionālo apraidi un nav izgājis ēterā.

"Pro100TV" paliek spēkā otra – pārrobežu raidīšanas – licence, ar kuru šis televīzijas kanāls skatāms kabeļtīklos. Televīzija saskaņā ar šo licenci turpina darboties, sacīja Buceniece.

Padomes sēdē arī izskatīta administratīvā pārkāpuma lieta par 3.jūlijā konstatētajām "Pro100 TV" darba nepilnībām pārrobežu televīzijas apraidē. Tad televīzijas ēterā konstatēti valodas pārkāpumi – filmām un raidījumiem nebija nodrošināts tulkojums, kā arī, rādot filmas, nebija nodrošināts vecuma klasifikācijas indekss, ar ko nosaka, no cik gadu vecuma filmu ļauts skatīties.

NEPLP saistībā ar šiem pārkāpumiem televīzijai nolēmusi piemērot 500 latu administratīvo sodu.

Jau vēstīts, ka pērnā gada rudenī "Pro100TV" tika piešķirta nacionālās televīzijas licence, tomēr izrādījās, ka licences piešķiršanai bija jārīko konkurss, kas nav darīts. Šī televīzija līdz šim pārsvarā raidījusi krievu valodā.

NEPLP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins iepriekš uzsvēra, ka, viņaprāt, viss noticis likumīgi, taču Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija pēc šā notikuma nākšanas atklātībā solīja izvērtēt Kleckina atbilstību amatam, taču saistībā ar konstatēto no amata neviens netika atcelts.