Saulkrastu iecirknī balsotāju rinda stiepjas līdz pat ielai; kāds balsotājs atstāj pasi un aizbrauc

Saulkrastu novada domē iekārtotajā iecirknī sestdien pusdienas laikā vērojama liela balsotāju aktivitāte, un rinda stiepjas līdz pat ielai, aģentūrai BNS pastāstīja iecirkņa vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Dagnija Gurtiņa.

Balsošana referendumā par Saeimas atlaišanu rit mierīgi, un starpgadījumu līdz šim nav bijis. Tomēr gadījies arī kāds kuriozs – viens no balsotājiem iecirknī atstājis pasi un par to atcerējies tikai pēc tam, kad jau iebraucis Igaunijas teritorijā.

Balsotāju vidū ir gan vietējie iedzīvotāji, gan vasarnieki, gan arī Saulkrastu džeza festivāla apmeklētāji, kuri ieradušies uz ikgadējā festivāla noslēguma koncertu.

Aģentūra BNS novēroja, ka ap plkst.9 iecirknī rindas bija nelielas un pārsvarā balsot devās vecāka gadagājuma cilvēki. Vairāki iedzīvotāji atzina, ka līdz galam nav sapratuši balsošanas procedūru, un prasīja padomu vēlēšanu iecirkņa dalībniekiem.

Saulkrastu novada domē līdz plkst.12 nobalsojuši 1500 cilvēku, bet Saulkrastu novada Zvejniekciema vidusskolā – 980.

Saulkrastu novadā līdz plkst.12 bija vērojama lielākā balsotāju aktivitāte attiecībā pret novadā reģistrēto iedzīvotāju skaitu. Tiesa, iecirkņos var balsot arī citu novadu iedzīvotāji.

Jau vēstīts, ka sestdien no plkst.7 līdz 22 Latvijā notiek tautas nobalsošana par 10.Saeimas atlaišanu.

Latvijā

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) piekāpsies pedagogu algu pieaugumam par 2,6%, ja būs skaidrība par tālāko algu grafika izpildi, žurnālistiem pauda arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Svarīgākais