Referenduma balsošana sāksies ar iecirkņiem Austrālijā

Sestdien referendumā par 10.Saeimas atlaišanu pirmie durvis vērs vēlēšanu iecirkņi Austrālijā, kas darbu pēc Latvijas laika sāks jau pusnaktī

Pēc likuma ir noteikts, ka vēlēšanu dienā iecirkņi strādā no plkst.7 līdz 20 pēc Latvijas laika, bet laika zonu atšķirības dēļ ārvalstīs iecirkņu darba laiks būtiski variēs.

Pirmie darbu sāks iecirkņi Austrālijā ‒ jau pusnaktī pēc Latvijas laika balsotājus gaidīs Melburnā, Brisbenā un Sidnejā, iecirknis Adelaidē sāks strādāt pusstundu vēlāk, bet Pērtā vēlētājus gaidīs no plkst.2 pēc Latvijas laika. Attiecīgi šie būs arī iecirkņi, kas pirmie beigs darbu un sāks apkopot rezultātus ‒ pēc Latvijas laika iecirkņus slēgs plkst.13, 13.30 un Pērtā plkst.15.

Nākamie durvis vērs iecirkņi Japānā, Ķīnā, Kazahstānā, Uzbekistānā, Gruzijā, Azerbaidžānā, Izraēlā un tad jau rindas kārtībā dažādās Eiropas valstīs, arī Latvijā.

Pēdējie sāks strādāt iecirkņi aiz okeāna ‒ Kanādā, ASV, Brazīlijā, Čīlē un Venecuēlā. ASV rietumkrastā Sietlā, Sanfrancisko un Losandželosā darbu iecirkņi sāks plkst.17 pēcpusdienā pēc Latvijas laika, bet durvis tie ciet vērs jau svētdien plkst.6.

Kopumā ārvalstīs izveidoti 78 vēlēšanu iecirkņi 41 valstī, kas ir vislielākais iecirkņu skaits, kāds izveidots ārvalstīs.

Visvairāk vēlēšanu iecirkņu ārvalstīs tautas nobalsošanā darbosies Amerikas Savienotajās Valstīs – 13, Vācijā būs septiņi, bet Austrālijā un Lielbritānijā – pa sešiem iecirkņiem. Vēlētāji varēs nobalsot arī iecirkņos Austrijā, Azerbaidžānā, Baltkrievijā, Beļģijā, Brazīlijā, Čehijā, Čīlē, Dānijā, Ēģiptē, Francijā, Grieķijā, Gruzijā, Igaunijā, Itālijā, Izraēlā, Īrijā, Japānā, Kanādā, Kazahstānā, Krievijā, Ķīnā, Lietuvā, Luksemburgā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Portugālē, Slovēnijā, Somijā, Spānijā, Šveicē, Turcijā, Ukrainā, Ungārijā, Uzbekistānā, Venecuēlā un Zviedrijā.

Latvijā

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) piekāpsies pedagogu algu pieaugumam par 2,6%, ja būs skaidrība par tālāko algu grafika izpildi, žurnālistiem pauda arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga.

Svarīgākais