Valsts prezidents Andris Bērziņš tiksies ar "Jaunā viļņa" organizatoriem

Valsts prezidents Andris Bērziņš ceturtdien tiksies ar maestro Raimondu Paulu un citiem jauno izpildītāju konkursa "Jaunais vilnis" organizatoriem. Bērziņš ar konkursa organizatoriem tiksies Rīgas pilī, taču tikšanās dalībnieki gan pagaidām nav zināmi.

Bērziņš nolēmis tikties ar "Jaunā viļņa" organizatoriem, jo ar šādu lūgumu pie prezidenta vērsies Pauls.

Krapāne arī uzsvēra, ka prezidents jau izteicis savu viedokli par "Jauno vilni", proti, ka pats konkursu neapmeklēs, taču šo pasākumu Latvijā ekonomiskā ieguvuma dēļ uzskata par atbalstāmu.

Turklāt ar konkursa organizatoriem tikušies arī iepriekšējie prezidenti, atgādināja Krapāne.

Jau vēstīts, ka jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis", kas katru gadu norisinās Jūrmalā, arī šogad izraisījis asas diskusijas saistībā ar pašvaldības vēlmi ļaut veidot laukumu, kas veltīts konkursa dalībniekiem.

"Jaunā viļņa" laukumu plānots veidot Turaidas ielā 1, un tajā izvietos zvaigznes, lai godinātu konkursa finālistus, katru gadu laukumam pievienojot jaunu zvaigzni ar finālistu vārdiem. Laukuma izveides izmaksas segs pasākuma organizatori, savas darbības saskaņojot ar pilsētas domi. Iepriekš Jūrmalas pilsētas mērs norādīja, ka "Jaunā viļņa" laukumu varētu atklāt jau šā gada jauno izpildītāju konkursa norises laikā jaunnedēļ.

Turpretī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte ("Vienotība") aģentūrai BNS pauda neizpratni par tāda viduvēja festivāla kā "Jaunais vilnis" pārspīlēto izcelšanu, ierādot tam īpašu vietu Jūrmalas pilsētvidē.

Svarīgākais