Pēc negaisiem bez elektrības vairāk nekā septiņi tūkstoši "Latvenergo" klientu

Ceturtdienas vakarā plkst.21 bez elektrības bija 7,5 tūkstoši "Latvenergo" klientu, liecina elektroapgādes atslēgumu karte kompānijas mājaslapā.

Lielāko daļu bojājumu radījušas spēcīgas vēja brāzmas saistībā ar negaisa mākoņiem, kas kopš ceturtdienas pēcpusdienas no dienvidaustrumiem šķērso Latviju. Vēlā pēcpusdienā lieli negaisa mākoņi skāra Daugavpils, Preiļu un Madonas pusi, vakarā spēcīgs pērkona negaiss no Zemgales pārvietojās uz Kurzemi, lielākos postījumus radot Dobeles, Jaunpils, Jelgavas, Ozolnieku, Priekules, Rucavas un Saldus novadā.

Negaisa laikā vējš vietām sasniedza vētras spēku un lauza kokus, dažviet krita lieli krusas graudi, pavēstīja aculiecinieki.

Tuvākajā naktī vietām Latvijā vēl gaidāmas pērkona lietusgāzes, spēcīgi negaisi atkal iespējami piektdienas pēcpusdienā un vakarā, prognozē sinoptiķi.

Latvijā

Centrālo vēlēšanu komisiju pēdējos pāris gados piemeklējuši vairāki satricinājumi. Pret iepriekšējo vadību notiek izmeklēšana, tāpat pārtraukta sadarbība ar uzņēmumu, kas nodrošināja vēlēšanu datorsistēmas daudzu gadu garumā. Tagad CVK piedāvā jaunu vēlēšanu biļetenu dizainu un atzīst, ka līdzšinējais radījis krāpšanās riskus, vēsta raidījums “Nekā personīga”.