Divi cilvēki guvuši traumas, lecot no augstuma ūdenī

Divi cilvēki otrdien guvuši nopietnas traumas, lecot no augstuma ūdenī, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Latgalē, lecot ūdenī no tiltiņa, 31 gadu vecs vīrietis guvis mugurkaula traumu, savukārt Zemgalē 11 gadu vecs zēns lecot savainojies uz ūdens gultnē esošiem asiem priekšmetiem un guvis plēstu brūci kājā. Abus cietušos ātrās palīdzības mediķi nogādājuši slimnīcā.

NMPD mediķi uzsver, ka lēkšana ūdenī no augstuma ir ļoti riskanta un apdraud cilvēka dzīvību. "Diemžēl ļoti bieži šādi pārgalvīgi eksperimenti beidzas ar invaliditāti uz visu turpmāko dzīvi vai pat ar nāvi," norādīja Bukša. Mediķi aicina pieaugušos neatstāt bērnus vienus bez uzraudzības pie ūdens.

Pagājušajā diennaktī ātrās palīdzības mediķi devušies 1221 izsaukumā, tostarp mediķu palīdzība bijusi nepieciešama 160 cilvēkiem, kuri guvuši dažādas traumas sadzīvē, sportojot, strādājot vai atpūšoties.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais