Latvijā internets ir 66% mājsaimniecību

Latvijā internets ir 66% mājsaimniecību, kas ir augstāks rādītājs nekā vidēji Eiropas Savienībā, kur globālais tīmeklis pieejams 62% mājsaimniecību.

Par to liecina "Eurobarometer" aptauja, ko pavasarī pēc Eiropas Komisijas (EK) Informācijas sabiedrības un mediju ģenerāldirektorāta pasūtījuma veica socioloģisko pētījumu kompānija TNS.

Igaunijā internets ir 67%, bet Lietuvā - 55% mājsaimniecību.

Visaugstākais rādītājs ir Nīderlandē, kur globālais tīkls pieejams 94% mājsaimniecību. Seko Zviedrija (90%) un Dānija (86%).

Savukārt zemākie rādītāji reģistrēti Bulgārijā un Rumānijā (44% abās valstīs), Grieķijā (47%) un Slovākijā (50%).

Aptauja arī rāda, ka gan Latvijā, gan Igaunijā dators ir 69% mājsaimniecību, bet Lietuvā - 60% mājsaimniecību. Es vidēji šis rādītājs ir 68%.

Vislielākais tādu mājsaimniecību īpatsvars, kurās ir dators, fiksēts Nīderlandē (95%), Zviedrijā (91%) un Dānijā (88% ).

Salīdzinājumā ar 2009.gada ziemu blokā tādu mājsaimiecību skaits, kurās ir dators, ir palielinājies par četriem procentpunktiem, bet tādu mājsaimniecību, kurās ir pieejams internets, ir kļuvis par pieciem procentpunktiem lielāks.

Aptaujā, kas visās 27 ES valstīs notika no 9.februāra līdz 8.martam, piedalījās 26 836 bloka iedzīvotāji, kas vecāki par 15 gadiem.

Svarīgākais