Pagājušajā nedēļā glābēji Jūrmalā atraduši 16 noklīdušus bērnus

Pagājušajā nedēļā ar glābēju palīdzību Jūrmalas pludmalē atrasti 16 noklīduši bērni, norāda pašvaldības SIA "Jūrmalas ātrā palīdzība" valdes priekšsēdētājs Uldis Ciekurs.

Visvairāk bērnu pagājušajā nedēļā iznācis meklēt Bulduru glābšanas stacijas darbiniekiem, tur bija noklīduši astoņi bērni, savukārt pieci bērni bija noklīduši Majoros.

Glābēji arī izteikuši vairākus brīdinājumus par ūdens drošības noteikumu neievērošanu. Jaunķemeru glābšanas stacijas darbinieki izteica divus brīdinājumus – ūdensmotocikla vadītājam, kā arī vienam sērfotājam ar vēja dēli.

Savukārt Dzintaru glābšanas stacijas darbinieki izteica brīdinājumu par ūdens drošības noteikumu neievērošanu atpūtniekam, kas ar peldošo matraci bija aizpeldējis aiz drošības bojām.

Tāpat glābējiem vajadzējis sniegt palīdzību vairākiem atpūtniekiem, kas guvuši dažādas sīkas traumas – noberzumus, sasitumus. Savukārt Bulduru glābšanas dienesta darbinieki sniedza pirmo palīdzību 57 gadus vecam vīrietim, kuram bija palicis slikti ar sirdi, bet pie Dubultu glābšanas stacijas darbiniekiem pēc palīdzības vērsās atpūtnieks, kuram bija izsists zobs.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais