Latvijas ieslodzītie aktīvi lasa grāmatas

Ieslodzītie Latvijas cietumos aktīvi lasa grāmatas, pārsvarā literatūru krievu valodā, aģentūru BNS informēja Tieslietu ministrijas (TM) parlamentārā sekretāre Karīna Korna.

Viņa norādīja, ka, apmeklējot dažādus cietumus Latvijā, novērots, ka uz katra galda, kas atrodas kamerā, ir divas vai trīs grāmatas. Pārsvarā ieslodzītie lasa literatūru krievu valodā.

Visbiežāk ieslodzītie lasa detektīvromānus un dažādu reliģiska satura literatūru.

Līdz ar to būtu nepieciešama ciešāka sadarbība TM ar Kultūras ministriju, lai ieslodzītajiem nodrošinātu lielāku iespēju piekļūt dažādai literatūrai.

Korna arī pavēstīja, ka pašlaik Brasas cietumā notiek pilotprojekts par bibliotēku veidošanu cietumos, jo patlaban cietumos nav bibliotēkas un ieslodzītie un apcietinātie ir tās personas, kurām šāda izglītošanās būtu nepieciešama. TM pārstāve norādīja, ka šis pilotprojekts tiek veikts sekmīgi un šajā jomā ministrijas varētu veidot sadarbību, tomēr līdz ar to tas prasīs papildu finanšu līdzekļus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.