Rožkalns par Maizīša sēšanos prezidenta padomnieka krēslā uzzina no medijiem

Prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Raimonds Rožkalns par to, ka viņa vietā jaunā prezidenta Andra Bērziņa komandā strādās Jānis Maizītis, uzzinājis no medijiem.

Rožkalns aģentūrai BNS atzina, ka nav informēts par to, ka viņš tomēr neturpinās darbu padomnieka amatā, lai gan ar Bērziņu jau pirms vairākām nedēļām bijusi vienošanās, ka viņš būs padomnieks drošības jautājumos.

"Es nezinu, kas te notiek. Es pilnīgi neko nevaru komentēt. Parasti to sauc par politisko tirgu, kas ir pašlaik, es nezinu," sacīja Rožkalns.

Padomnieks arī norādīja, ka šādas izmaiņas, par kurām viņš uzzinājis no medijiem, notiek esošā prezidenta Valda Zatlera pēdējā darba dienā jeb dienā pirms Bērziņa stāšanās amatā. "Man nav komentāru," teica Rožkalns.

Jau vēstīts, ka bijušais ģenerālprokurors Maizītis piekritis kļūt par jaunā Valsts prezidenta Bērziņa padomnieku nacionālās drošības jautājumos.

Viņš aģentūrai BNS pastāstīja, ka strādāšot tiešā Bērziņa pakļautībā un nav gatavs strādāt partijas "Latvijai un Ventspilij" pārstāvja Valsts prezidenta kancelejas jaunā vadītāja Gundara Daudzes vadībā.

Uz jautājumu, kā redz sadarbību ar prezidentu, kurš nācis no Zaļo un zemnieku savienības, un Daudzi, kura pārstāvētās partijas līderis ir Maizīša aktīvākais kritizētājs Aivars Lembergs, Maizītis atbildēja, ka ar Bērziņu ir vienošanās, ka viņš strādās tiešā prezidenta pakļautībā.

Ziņots arī, ka jau īsi pēc Bērziņa ievēlēšanas jaunā prezidenta pārstāvji norādīja, ka Bērziņa padomnieks drošības jautājumos būs līdzšinējā prezidenta padomnieks Raimonds Rožkalns.

Savukārt raidījums "Nekā personīga" iepriekš ziņoja, ka Zatlera topošajā partijā varētu darboties bijušais ģenerālprokurors Maizītis.

Maizītis līdz šim bija tieslietu ministra Aigara Štokenberga ("Vienotība") padomnieks, kā arī pasniedza lekcijas Latvijas Universitātē. Pērn pavasarī Saeima nepārvēlēja Maizīti ģenerālprokurora amatā uz trešo pilnvaru termiņu.

Latvijā

Nodokļu reformas un grūtās budžeta situācijas dēļ no nākamā gada netiks ieviestas izmaiņas pašvaldību finanšu izlīdzināšanā, intervijā aģentūrai LETA atzina viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Svarīgākais