KNAB rosina saukt pie kriminālatbildības ārstu par 50 latu kukuļa pieņemšanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nosūtījis kriminālprocesa materiālus Jelgavas prokuratūrai, rosinot saukt pie kriminālatbildības Jelgavas slimnīcas ārstu par iespējamu prettiesisku labuma pieprasīšanu un pieņemšanu pērn aprīlī, informē KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Viņš norādīja, ka kriminālprocesa materiāli liecina – Jelgavas pilsētas slimnīcas ārsts, izmantojot savas pilnvaras, 2010.gada aprīlī prettiesiski pieprasījis un pieņēmis 50 latu saistībā ar kādai personai veikto operāciju.

Uzskatot, ka pirmstiesas izmeklēšanas laikā ir savākti pietiekami pierādījumi, KNAB izmeklētājs ierosinājis saukt Jelgavas slimnīcas ārstu pie kriminālatbildības par materiālu vērtību prettiesisku pieprasīšanu un pieņemšanu, ko izdarījis valsts vai pašvaldības iestādes darbinieks.

Vitenburgs arī uzsvēra, ka iedzīvotājiem, kas saskārušies ar gadījumiem, kad valsts amatpersonas un citi valsts vai pašvaldību iestāžu darbinieki pieprasa kukuļus vai nelikumīgus maksājumus, nekavējoties jāinformē KNAB pa bezmaksas uzticības tālruni 80002070 vai e-pastu knab@knab.gov.lv.

Jau vēstīts, ka pērn maijā ar žurnālistu slēpto kameru kukuļņemšanas brīdī tika pieķerts Jelgavas pilsētas slimnīcas traumatologs ortopēds Vladimirs Kravecs, kuram pacientes tuvinieks devis naudu par veiktu operāciju.

Pēc pacientes tuvinieku stāstītā, ārsts 50 latu kukuli pieprasījis slimnieces dzīvesbiedram. Kravecs savu vainu neatzina un notikušo nodēvēja par provokāciju.

Patlaban Kravecs no darba Jelgavas pilsētas slimnīcā ir atbrīvots.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais