VID četros Rīgas tirgos konfiscē gandrīz tonnu dārzeņu, augļu un ogu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) četros Rīgas tirgos pagājušajā nedēļā konfiscējis gandrīz tonnu dārzeņu, augļu un ogu, aģentūrai BNS pavēstīja VID Sabiedrisko attiecību daļā.

Pagājušajā nedēļā VID veica kopumā 27 tematiskās pārbaudes četros Rīgas tirgos – Rīgas Centrāltirgū, Nakts tirgū, Vidzemes un Purvciema tirgū. Tostarp 24 gadījumos tika konstatēti pārkāpumi.

Pārbaužu laikā VID inspektori konstatēja, ka tiek tirgoti produkti bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem vai ievestas preces, ka nav uzstādīts kases aparāts vai pirkumi netiek reģistrēti kases aparātā, kā arī citus pārkāpumus.

Piecos gadījumos tirgotāji, uzzinot, ka pircējs ir VID inspektors, atstāja tirdzniecības vietu un neatgriezās, neuzrādot dokumentus, kas ir nepieciešami, lai veiktu tirdzniecību tirgus teritorijā. Pamestā prece tika atzīta par bezsaimnieka mantu un kopā ar pārtikas produktiem, par kuriem nevarēja uzrādīt izcelsmi apliecinošus dokumentus, tika konfiscēta.

Kopumā VID konfiscēja 924,7 kilogramus dārzeņu, augļu un ogu. Tostarp tika konfiscēti 247 kilogrami tomātu, 169,5 kilogrami meloņu, 146,2 kilogrami bumbieru, 116 kilogrami saldo ķiršu, 90 kilogrami gurķu, 43 kilogrami mandarīnu, 38 kilogrami persiku, 24 kilogrami aprikožu, 15 kilogrami paprikas, 15 kilogrami apelsīnu, astoņi kilogrami aso piparu, seši kilogrami puķkāpostu, pieci kilogrami nektarīnu un divi kilogrami zemeņu.

Tā kā augļi, ogas un dārzeņi ir ātri bojājošās prece, tā ir jārealizē īsā laika posmā. Šā iemesla dēļ VID konfiscētos augļus, ogas un dārzeņus nodeva Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam.

Par konstatētajiem pārkāpumiem ir sāktas administratīvo pārkāpumu lietas un tiks piemēroti sodi.

Atbilstoši VID sniegtajai informācijai šogad kopumā tirgos visā Latvijā veiktas 348 tematiskās pārbaudes, no kurām 278 tematiskajās pārbaudēs konstatēti dažādi ar tirdzniecības noteikumu un darba tiesisko attiecību neievērošanu saistīti pārkāpumi.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.