Par teju 30 tūkstošiem latu plāno remontēt valdības ēkas jumtu

© Valsts kanceleja

Valsts kanceleja (VK) par teju 30 tūkstošiem latu iecerējusi remontēt valdības ēkas jumtu, pavēstīja Ministru kabineta preses sekretāre Zanda Šadre.

VK, kas izsludinājusi iepirkumu jumta remontam, plānojusi nomainīt izrūsējušās un bojātās jumta plāksnes, saremontēt notekas, aizpildīt caurās šuves un pārkrāsot jumta virsmu ar rūsas noturīgu krāsu.

Remonts esot nepieciešams, jo daudzviet jumtā ir spraugas un caurumi, pa kuriem ēkā tek ūdens. Jumts nav remontēts kopš ēkas uzcelšanas 1938.gadā, bet Augstākās tiesas daļa piebūvēta 1962.gadā.

Ēkas ceturtajā stāvā griestiem vairākās vietās ir mitruma bojāts apmetums un krāsojums, kā arī iespējami īssavienojumi elektroinstalācijā. Jumta skārda segums ar laiku ir pakļauts rūsas ietekmei, kas arī rada jumta segumā caurumus. Tāpēc ir jānokrāso jumta virsma ar speciālu rūsas noturīgu krāsu, lai skārdu pasargātu no rūsēšanas.

VK šai iecerei plānojusi tērēt līdz 24,5 tūkstošiem latu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), tādējādi ar nodokļiem plānotās remonta izmaksas nepārsniegs 30 tūkstošus latu.

Darbus plānots sākt līdz ar līguma noslēgšanu, un jumta remontu paredzēts pabeigt divu triju mēnešu laikā, ņemot vērā laika apstākļus.

Šogad kosmētisko remontu piedzīvoja arī valdības sēžu zāle, kas pēdējo reizi atjaunota 1984.gadā. Arī Ministru kabineta sēžu zāles atjaunošana izmaksāja nepilnus 30 tūkstošus latu, ieskaitot PVN.

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais