Jūrmalā notiek ikgadējie Jomas ielas svētki

Jūrmalā sestdien uz četrām skatuvēm norisināsies ikgadējie Jomas ielas svētki, kas šogad noritēs kopā ar lielāko sporta notikumu kūrortpilsētā – Latvijas Jaunatnes olimpiādi.

Uz lielās skatuves plkst.13 Jomas ielas svētkus atklās Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis. Pēc tam koncertēs grupa "Z-Scars".

Savukārt plkst.13.40 pie skatuves pulcēsies Jūrmalas čaklākie un skaistumu mīlošākie ļaudis, jo sāksies gadskārtējā konkursa "Jūrmalas sakoptākais īpašums" uzvarētāju apbalvošana.

No plkst.14 ik stundu uz lielās skatuves vienu pēc otras nomainīs grupas – "The Hobos", "Goran Gora & The Yrs", "Ewert & the Two Dragons" (Igaunija), "Age of Stones", "Dzelzs vilks", "A BRAND" (Beļģija), "Mr. Elvis Preslijs", Ufo grupa un "Pērkons", bet no plkst.23.30 līdz diviem naktī par jauku noskaņu gādās "European Hit Radio" dīdžejs Roberts Lejasmeijers.

Jomas ielā pie Viktorijas ielas paredzēta Alternatīvā skatuve, no kuras svētku viesus uzrunās Edijs Šnipke, "GhettoZloba", "Limonāde", "The WoW", "Mad Dry", "Sigma", "Indygo", "Galaxy Bosons", "Riga Metro" un dīdžejs Kārlis Bikšus.

Tautiskuma mīļotājus gaidīs Folka skatuve pie viesnīcas "Hotel Jurmala Spa", kur nenoguruši dancos Latvijas tautisko deju kolektīvi, dodami iespēju klausītājus uzrunāt arī folkloras kopai "Iļģi" un dūdu grupai "Obscurus Orbis", kuras mājvieta ir Jūrmala.

Domāts arī par pašiem mazākajiem jūrmalniekiem un pilsētas viesiem, kas varēs nemaisīties pa lielo burzmu uz Jomas ielas, bet jauki pavadīt laiku Horna dārzā pie Jūrmalas kultūras centra, kura darbinieki ar pašvaldības un pilsētas māksliniecisko kolektīvu atbalstu sarūpējuši Jomas ielas svētkus visiem par prieku. Uz bērnu skatuves varēs redzēt un dzirdēt muzikālo projektu "Brīnumskapis", aktiera Pētera Liepiņa monoizrādi "Jērādiņa", bērnu popgrupu "Knīpas un knauķi", Jūrmalas leļļu teātra studijas izrādi "Kāpēc valim šaura rīkle?", Latvijas Leļļu teātra priekšnesumus un Jelgavas Jaunā teātra izrādi "Muzikanti", kā arī Nila Īles perkusionistus.

Kopā ar arhitektu biroju "ARHIS" varēs veidot arī Jomas ielas maketu.

Jomas ielas svētku laikā sestdien un svētdien, lai nodrošinātu iedzīvotāju ērtāku nokļūšanu uz Jomas ielas svētkiem, kursēs arī papildu vilcieni, aģentūra BNS uzzināja AS "Pasažieru vilcienā". Papildu vilcieni norīkoti Rīga–Dubulti–Rīga un Rīga–Carnikava–Rīga maršrutos.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais