Iespējams vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs ar lūgumu izvērtēt Flika darbību

Satiksmes ministrs Uldis Augulis pieļauj, ka vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs ar lūgumu izvērtēt Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" vadītāja Bertolta Flika līdz šim veiktās darbības.

Ministrs otrdien žurnālistiem atzina, ka patlaban gan nav pamata to darīt, taču tiklīdz būs vairāk faktu, nekā šobrīd, un būs veikts juridiskais un finanšu izvērtējums, Satiksmes ministrija vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka Fliks jūnija vidū Berlīnē rīkoja preses konferenci, lai izskaidrotu situāciju "airBaltic". "Es esmu Vācijas pilsonis un Vācijas investors. Tādēļ jūtos droši," žurnālistiem preses konferencē sacīja Fliks, paskaidrojot, kādēļ viņš sniedz savus paziņojumus Vācijā, nevis Rīgā. "Es varu pateikt skaidri, ka mani nenobiedēs ar metodēm, kas ir līdzīgas mafijai. Es nepiekritīšu, ka kompāniju pārņem šaubīgi investori," norādīja Fliks.

Tāpat ziņots, ka valdībai būs jāpieņem lēmums, kā rīkoties ar tai piederošajām "airBaltic" kapitāldaļām.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām - Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un BAS ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% - Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Svarīgākais