Rīgā piespiedu nosēšanos veic "airBaltic" lidmašīna; uz borta arī Kampars

Aviokompānijas "airBaltic" reisa Rīga-Kijeva lidmašīna tehnisku iemeslu dēļ otrdien veica neplānotu nosēšanos, apliecināja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Viņš atzīmēja, ka "airBaltic" reisa Rīga-Kijeva BT404 lidmašīna "Bombardier Q400 NextGen" izlidoja saskaņā ar grafiku pulksten 18.30, taču veica neplānotu nosēšanos starptautiskajā lidostā "Rīga" tehnisku iemeslu dēļ.

Lidmašīnā atradās 74 pasažieri un četri apkalpes locekļi. Vanags informēja, ka pasažieri pārsēdināti citā lidmašīnā, kura izlidoja uz Kijevu pulksten 20.35.

""airBaltic" atvainojas pasažieriem par izmaiņām ceļojumu plānos," uzsvēra Vanags.

Sociālā tīkla "Twitter" informācija liecina, ka lidmašīnā, kas veica piespiedu nosēšanos, atradies arī ekonomikas ministrs Artis Kampars, kurš devies darba vizītē uz Kijevu, kur trešdien, 29.jūnijā, un ceturtdien, 30.jūnijā, notiks Latvijas - Ukrainas starpvaldību komisijas ekonomiskās, rūpnieciskās, zinātniskās un tehniskās sadarbības jautājumos sēde un abu valstu biznesa forums.

Kampars ierakstā "Twitter" izsaka pateicību lidmašīnas pilotiem, kuriem izdevies stabili nosēdināt lidmašīnu ar nerotējošu dzinēju. "Visu cieņu "airBaltic" pilotiem un apkalpei! Pilnīgs miers un stabila nosēšanās ar nerotējošu dzinēju pa kreisi iluminatorā," raksta ekonomikas ministrs.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām - Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder kompānijas prezidentam un valdes loceklim Bertoltam Flikam, bet vēl 50% - Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Svarīgākais