Kurzemē vienu gadu vecs puisītis ar smagiem ķermeņa apdegumiem nogādāts slimnīcā

Kurzemes reģionā pagājušajā diennaktī ar smagiem ķermeņa apdegumiem slimnīcā nogādāts vienu gadu vecs puisītis, aģentūrai BNS pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Laura Bundule.

Puisītis 20% ķermeņa apdegumus guvis, aplejoties ar karstu ūdeni.

Savukārt Vidzemes reģionā 58 gadus vecs vīrietis, aplejot ugunskuru ar benzīnu, guvis pirmās pakāpes apdegumus uz visa ķermeņa, tostarp sejas. Rīgā un tās reģionā 20 gadu vecs vīrietis, remontējot televizoru, tā sprādziena dēļ guvis plaukstas apdegumus, bet 19 gadu vecs jaunietis, guļot reibumā uz ielas, pārkarsis un nogādāts slimnīcā.

Traumas pagājušajā diennaktī guvušas arī vairākas sievietes vecumā no 39 līdz 42 gadiem, krītot no velosipēda, bet 77 gadus veca sieviete notriekta ar velosipēdu. Galvenokārt gūtas galvas traumas. Arī 34 gadus vecs vīrietis kritis no divriteņa un lauzis roku, bet 34 gadus vecs motociklists kritis un guvis galvas traumu. Visi cietušie nogādāti slimnīcā.

Muguras traumu guvis 34 gadus vecs vīrietis, kas kritis no triju stāvu augstuma, bet 43 gadus vecam vīrietim suns iekodis plecā, un vīrietis nogādāts slimnīcā.

Zemgales pusē 55 gadus vecam vīrietim, veicot meža darbus, uzkritis koks. Vīrietis ar smagu galvas traumu nogādāts slimnīcā. Savukārt, neprasmīgi darbojoties ar elektrisko zāģi, 58 gadus vecs vīrietis savainojis roku, un viņam tiks veikta daļēja divu pirkstu amputācija. Vīrietis nogādāts mikroķirurģijas nodaļā.

Pagājušajā diennaktī 37 gadus vecam vīrietim radusies alerģiska reakcija pēc kukaiņa koduma kaklā, kā arī divas sievietes guvušas insektu kodumus – 32 gadus veca sieviete pēc aprūpes veseļojas mājās, bet otra cietusī – 56 gadus veca sieviete – veseļojas slimnīcā.

Savukārt ar mugurkaula bojājumiem slimnīcā nogādāts no siena vezuma nokritis 63 gadus vecs vīrietis.

Kopumā pagājušajā diennaktī NMPD saņēmis 1220 izsaukumu.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais