Siguldā būvēs izgaismotu veloceliņu

Jūnijā Siguldā uzsākta izgaismota veloceliņa izbūve, kura garums būs 11 kilometri. Tas savienos 12 tūrisma objektus, septiņas atpūtas vietas, kurās būs velostatīvi, un 14 autostāvvietas. Maršrutā uzstādīs papildu informatīvās norādes un stendus.

Veloceliņu izbūvēs pašvaldībai piederošā teritorijā. Pašvaldība aicina zemju īpašniekus, kuru īpašumi robežojas ar pašvaldības zemēm, būt saprotošiem un demontēt pašvaldības zemēs izbūvētos žogus un stādījumus. Darbu veikšanai demontēs gājēju ietves un bruģi izmantos jaunu ietvju izbūvei vai esošo ietvju remontam Siguldas novadā.

Siguldas novada pašvaldības speciālisti informē, ka projekta realizēšanas laikā ir iespējami satiksmes ierobežojumi un aicina ceļu satiksmes dalībniekus veloceliņu izbūves vietās būs uzmanīgiem.

Veloceliņš taps ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda iegūto finansiālo atbalstu.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.