Ratnieks vērsies DP saistībā ar viņam izteikto piedāvājumu rīkot studentu protestus

© f64

Latvijas Studentu apvienības (LSA) prezidents Edvards Ratnieks vērsies ar iesniegumu Drošības policijā, lūdzot izvērtēt viņam it kā izteikto piedāvājumu rīkot studentu protestus Valsts prezidenta Valda Zatlera atbalstam.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa aģentūrai BNS apstiprināja, ka ir sākta Ratnieka iesniegumā minēto faktu pārbaude.

Jau vēstīts, ka Ratnieks pagājušajā trešdienā "Neatkarīgajā Rīta Avīzē" izteicās, ka viņam maija beigās zvanījis cilvēks no Rīgas Juridiskās augstskolas pašpārvaldes un aicinājis studentus iesaistīties akcijās, atbalstot Zatleru, un par to solījis naudu no cilvēkiem, kas saistīti ar Sorosa fondu.

RJA Studentu asociācija noraidīja jebkādu saistību ar Ratnieka izteikumos minētajiem procesiem un aicināja viņu atkāpties no amata. Arī "Sorosa fonds – Latvija" noraidīja izskanējušo informāciju, ka fonds it kā solījis naudu Ratniekam par Zatlera atbalstīšanu.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" norādīja, ka Ratnieks pēc Zatlera rosinājuma atlaist Saeimu ticies ar kādu Jāni Griķi no Rīgas Juridiskās augstskolas (RJA), kurš mudinājis viņu organizēt studentus Zatlera atbalstam. Lai gan Rīgas Juridiskā augstskola paziņojumā norobežojusies no mēģinājumiem saistīt augstskolas vārdu ar politiskajiem procesiem, trešdien rīta pusē Jāņa Griķa vārds vēl bijis atrodams augstskolas mājaslapā kā RJA Studentu asociācijas Sabiedrisko attiecību komitejas pārstāvis. Pēcpusdienā Griķa vārds no mājaslapas gan pazudis.

Pēc izskanējušās informācijas Ratnieks apsvēris iespēju pamest LSA prezidenta amatu, tomēr pārdomājis. Viņš gan nolēmis nolikt savu Latvijas Zaļās partijas biedra mandātu, lai "uzsvērtu politisko neitralitāti".