Jelgavas novada mēram Caunem izsaka brīdinājumu par necienīgu un neētisku rīcību

Latvijas Zemnieku savienības goda tiesa izteikusi visstingrāko brīdinājumu Jelgavas novada mēram Ziedonim Caunem (Zaļo un zemnieku savienība), taču tā nav rekomendējusi viņu izslēgt no partijas, aģentūru BNS informēja goda tiesas priekšsēdētājs Voldemārs Strīķis.

Caunem izteikts visstingrākais brīdinājums par neētisku un necienīgu rīcību.

Goda tiesa vērtējusi situāciju kopumā – gan Caunes piedalīšanos piknikā kopā ar pašvaldības iestāžu pārstāvjiem komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā 14.jūnija pēcpusdienā, gan aizdomas par Caunes piedalīšanos nelikumīgās medībās, ko policija joprojām izmeklē.

«Informācija ir pretrunīga. Laikrakstā publicētajās fotogrāfijās no Zaķu pļavas Vilcē Z.Caune nav redzams. Pirms Goda tiesas sēdes vērtējām publikācijas presē, sēdē uzklausījām arī Z.Cauni,» tā V.Strīķis. Jautāts, vai arī zz.lv portālā fotogrāfijās nav redzams Z.Caune, V.Strīķis atbild, ka portālu nelasa.

Sēdē piedalījās arī partijas Jelgavas nodaļas vadītājs Vilis Ļevčenoks, Zemgales reģiona koordinatore Rita Vectirāne un partijas centrālās valdes loceklis Andris Rāviņš.

«Brīdinājums ir ļoti stingrs sods, šādu piešķiram reti – apmēram reizi piecos gados. Runājām arī par iespēju izslēgt no partijas, taču lēmām valdei ieteikt izteikt Z.Caunem brīdinājumu,» skaidro V.Strīķis, piebilstot, ka brīdinājums ir «par neētisku un necienīgu uzvedību».

Zemnieku savienības goda tiesas slēdziens tagad tiks nodots partijas valdei, kas varētu lemt par vēl bargāku Caunes sodīšanu.

"Skaidrs, ka Caunem ļoti seko līdzi, un viņš kaut kādā veidā ir iemantojis, nosauksim tos par nelabvēļiem. Viņam jāapzinās, ka viņš ir amatpersona. Mums partijā ir stingri morāles principi, gandrīz vai desmit baušļi," klāstīja Strīķis.

Ziņojumu par Goda tiesas lēmumu LZS valdei plānots iesniegt pēc Līgo svētkiem.

Jau rakstīts, ka saistībā ar 14.jūnijā, komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā, Vilces gravā Jelgavas novada pašvaldības rīkoto izklaides sarīkojumu Saeimas deputāts, LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis teica, ka ir rosinājis šo lietu izskatīt partijas Goda tiesā.