Gatavojoties Līgo svētkiem, iedzīvotāji aktīvi izpērk pretinsektu līdzekļus

© f64

Pirms Līgo svētkiem iedzīvotāji aktīvi izpērk pretinsektu līdzekļus, aģentūrai BNS apliecināja aptaujātie tirgotāju pārstāvji.

Mazumtirgotāja "Rimi Latvia" vecākā sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Valnere aģentūrai BNS pastāstīja, ka šogad kopējais pretinsektu līdzekļu pārdošanas apmērs ir nedaudz lielāks kā pērn, turklāt pieprasījuma pieaugums pēc pretinsektu līdzekļiem izteikti novērojams tieši nedēļas nogalēs. "Pašlaik novērojam, ka pieprasījums pēc dažādiem pretinsektu līdzekļiem, īpaši pēc pretodu svecēm, palielinās nedēļu nogalēs, salīdzinoši mazāk pērk nedēļas vidū," atzina Valnere.

Lielākais pieprasījuma pieaugums pēc pretinsektu līdzekļiem gaidāms, tuvojoties Līgo svētkiem – 22. un 23.jūnijā, apliecināja "Rimi Latvia" pārstāve un minēja, ka uzņēmums laicīgi gatavojies pieprasījuma pieaugumam, papildus iepērkot pretinsektu līdzekļus. "Domājam, ka pretinsektu līdzekļu pietiks visiem līgotājiem, jo esam rēķinājušies ar iespējamo pieprasījuma pieaugumu un nodrošinājuši atbilstošu piedāvājumu," uzsvēra Valnere un piebilda – kā jau katru gadu, tiek paplašināts pretinsektu līdzekļu klāsts. "Šogad klāt ir nākuši arī elektriskie pretodu līdzekļi (iespraužami kontaktligzdā), kā arī aizdedzināmas spirāles odu atbaidīšanai," paskaidroja Valnere.

Arī veikalu "IKI" un "Cento" apsaimniekotāja "Palink" pārstāve Ivita Bidere aģentūrai BNS sacīja, ka ik gadu palielinās ne tikai pretinsektu līdzekļu pārdošanas apmēri, bet arī piedāvāto līdzekļu klāsts. "Pircēji izvēlas izsmidzināmus un smērējamus līdzekļus gan pret odiem, gan ērcēm, kā arī līmlentes mušām. Lai naktī varētu gulēt pie atvērta loga, pircēji izvēlas arī elektriskās ierīces insektu aizbaidīšanai," teica Bidere un minēja, ka, pērkot aizsarglīdzekļus bērniem, pircēji īpašu uzmanību pievērš tam, lai to sastāvs būtu pēc iespējas dabiskāks.

"Īpaši pārdošanas apmēri pieaug, tuvojoties nedēļas nogalēm, kā arī pirms svētkiem, īpaši Jāņiem," apliecināja "Palink" pārstāve un piemetināja, ka, rēķinoties ar pārdošanas apmēru kāpumu, "Palink" veikalos tiek pasūtīts papildu aizsarglīdzekļu piedāvājums. "Pēc pārdošanas apmēriem paši populārākie ir dažādi izsmidzināmie līdzekļi pret odiem un ērcēm, kam seko smērējamie līdzekļi," klāstīja Bidere un informēja, ka "Palink" veikalos novērota tendence, ka, dodoties atpūsties ar ģimeni, parasti tiek pirkti vairāki pretinsektu līdzekļu iepakojumi.

Arī "K-Rauta" veikalu tīkla īpašnieka "Rautakesko" mārketinga komunikāciju nodaļas vadītāja Ieva Zlaugotne aģentūrai BNS apliecināja, ka "K-Rauta" pārdevēji novērojuši, ka šovasar ārkārtīgi liels pieprasījums ir pēc līdzekļiem pret odiem. Tā kā "Rautakesko" darbinieki novērojuši tendenci šogad svētkiem gatavoties laikus, tad pieprasījuma pieaugums pēc pretinsektu līdzekļiem ir gaidāms Jāņu brīvdienu sākumā. "Vienīgi jāpievērš uzmanība, ka maziem bērniem paredzēti savi, bet pieaugušajiem savi līdzekļi," uzsvēra Zlaugotne.

Tāpat tirdzniecības centra "Spice Home" veikala "Cenuklubs.lv" vecākā pārdevēja Alīna Lazovska aģentūrai BNS pavēstīja, ka jūnijā izteikti pieaudzis pieprasījums pēc pretodu līdzekļiem un Jāņu brīvdienās gaidāms pieprasījuma pieaugums.