Kalnmeiers kardinālu KNAB darba uzlabojumu neprognozē

Pēc Normunda Vilnīša aiziešanas no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amata kardinālas izmaiņas biroja darba uzlabojumā nav gaidāmas, uzskata ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Pirmdien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru uz jautājumu, vai pēc Vilnīša aiziešanas KNAB darbs uzlabosies, viņš žurnālistiem atbildēja: "Tā, lai pateiktu, ka notiks straujas, kardinālas izmaiņas, ne. KNAB strādājis savu iespēju robežās. Es nedomāju, ka tuvākajā laikā rezultātu ziņā ir gaidāms būtisks uzlabojums."

Vērtējot pašreizējo KNAB darbu, ģenerālprokurors arī norādīja, ka birojs savas pamatfunkcijas nodrošina, kaut arī lietu skaits, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, ir samazinājies.

Viņš gan atzina, ka KNAB jāpapildina cilvēkresursi, proti, nepieciešami papildu izmeklētāji, lai nodrošinātu optimālu izmeklēšanu skaļajās lietās.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais