Skaidrību par nākamā KNAB vadītāja izvēli sola tuvāko nedēļu laikā

Pagaidām vēl nav zināms, vai šī Saeima būs tā, kas lems par jauna Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka iecelšanu, un skaidrība šajā jautājumā varētu būt tuvāko nedēļu laikā.

To pirmdien pēc Koalīcijas partiju sadarbības padomes sēdes žurnālistiem atzina Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība").

Viņš sacīja, ka pirmdien koalīcija par situāciju KNAB pēc biroja vadītāja Normunda Vilnīša atbrīvošanas nav runājusi, taču norādīja, ka patlaban tehniski pie šā jautājuma tiek strādāts, tiek vērtēta arī iepriekšējo valdību pieredze, izvirzot KNAB vadītāja amata kandidātus.

"Tuvākajās nedēļās nāksim klajā ar priekšlikumiem, kā šo situāciju risināt, un tad arī diskutēsim koalīcijā, vai šī Saeima būs tā, kas lems par jauno KNAB vadītāju vai jau nākamā," norādīja premjers.

Līdz ar to pagaidām arī nav zināms, kad tiks izsludināts konkurss uz KNAB priekšnieka amatu. "Tas lielā mērā būs atkarīgs no tā, kā virzīsimies ar šo jautājumu uz priekšu," teica Dombrovskis.

Atbildot uz jautājumu, vai viņš piekrīt, ka tiek palielināta ģenerālprokurora, bet samazināta valdības loma, Dombrovskis uzsvēra, ka šādu iespēju varētu vērtēt.

Jau ziņots, ka pagājušajā ceturtdienā Saeima, 82 deputātiem balsojot par, no amata atcēla līdzšinējo KNAB šefu Vilnīti. Šāds lēmums sekoja pēc ģenerālprokurora vadītās komisijas sniegtā atzinuma par Vilnīša pārkāpumiem.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais