Pļaviņu HES remonta laikā varēs aplūkot atsegtos Kokneses pilsdrupu pamatus

Pļaviņu hidroelektrostacijas ( HES) remonta laikā tiks pazemināts ūdens līmenis, kas dos iespēju aplūkot Kokneses viduslaiku pilsdrupu pamatus, aģentūra BNS uzzināja Kokneses tūrisma informācijas centrā (KTIC).

Kokneses viduslaiku pilsdrupu pamatus, kā arī Daugavas senlejas stāvkrastus varēs aplūkot līdz remontdarbu beigām ‒ 12.jūlijam.

KTIC norādīja, ka remontdarbu laikā būs iespēja aplūkot, kā laika gaitā ūdens līmeņa svārstības bojājušas pilsdrupu pamatus. KTIC arī minēja ‒ lai saglabātu šo kultūrvēsturisko mantojumu, ik gadu notiek pilsdrupu pamatu nostiprināšanas darbi.

Jau vēstīts, ka energokompānija "Latvenergo" remonta laikā Pļaviņu hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē samazinās ūdens līmeni.

Remontu hidrotehniskajām būvēm Pļaviņu hidroelektrostacijas augšas bjefā ūdens līmeņa mainīgajā zonā veiks laika periodā no 15.jūnija līdz 12.jūlijam.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais