Koalīcijas pārstāvji: par jauno KNAB vadītāju būtu jālemj nākamajai Saeimai

Ja 10.Saeima pieņems lēmumu atbrīvot Normundu Vilnīti no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja amata, par nākamo KNAB vadītāju būtu jālemj jau jaunajam Saeimas sasaukumam, uzskata koalīciju veidojošo Saeimas frakciju pārstāvji.

"Es domāju, ka jaunais [KNAB] vadītājs - tas gan ir jaunā parlamenta darbs," Latvijas Televīzijas raidījumā "Kas notiek Latvijā?" trešdien sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Arī "Vienotības" Saeimas frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis pauda šaubas, vai lielais darba apjoms, kas vēl gaidāms līdz iespējamajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām, ļautu kvalitatīvi izvēlēties jauno KNAB vadītāju. Līdz ar to šajā laikā KNAB vadītu pienākumu izpildītājs.

"Saskaņas centra" pārstāvis Valērijs Agešins gan izvairījās spriest, kam un kad būtu jālemj par jauno KNAB vadītāju. "Lēmums par Vilnīša kungu vēl nav pieņemts, tāpēc es nezinu, kā būtu labāk."

Savukārt "Par labu Latviju" Saeimas frakcijas līderis Edgars Zalāns atzina, ka acīmredzot koalīcija jau izlēmusi atstāt nākamā KNAB vadītāja izvēli jaunajam parlamentam un "opozīcija tur neko īpaši izdarīt nevar".

Jau vēstīts, ka ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā komisija, kas izvērtēja Vilnīša atbilstību amatam, secinājusi, ka ir pamats KNAB šefu atbrīvot, jo Vilnītis sistemātiski pieļāvis likumpārkāpumus.

Valdība par Vilnīti lems jau ceturtdien agri no rīta, bet gala lēmums jāpieņem Saeimas deputātiem balsojot.

Ziņots arī, ka 23.jūlijā notiks referendums par Saeimas atlaišanu. Ja referendumā balsotāji atbalstīs Saeimas atlaišanu, rudenī notiks ārkārtas vēlēšanas.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais