Par Vilnīša atcelšanu lems ceturtdien no rīta

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība") rosinās atbalstīt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša atcelšanu no amata; valdība par šo jautājumu lems ceturtdien ārkārtas sēdē plkst.7.30, aģentūrai BNS pavēstīja premjera runasvīrs Mārtiņš Panke.

Sēde sasaukta tik agri, lai šo jautājumu, iespējams, jau iekļautu arī Saeimas plenārsēdes darba kārtībā, sacīja Panke. Saeimas plenārsēde sāksies plkst.9.

Izklāstot Dombrovska viedokli par ģenerālprokurora vadītās komisijas lēmumu, ka ir pamats Vilnīša atbrīvošanai, viņš teica, ka koalīcijā jau iepriekš ir panākta vienošanās, ka jautājumā par KNAB vadītāju valdība un Saeima rīkosies atbilstoši komisijas atzinumam.

Līdz ar to premjers rosinās šo rekomendāciju atbalstīt valdībā un Saeimā. Šo jautājumu valdībā izskatīs tuvākajā laikā likumā noteiktajā termiņā – piecu darbdienu laikā.

Jau vēstīts, ka ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera vadītā komisija, kas izvērtēja Vilnīša atbilstību amatam, secinājusi, ka ir pamats KNAB šefu atbrīvot.

Tā Kalnmeiers trešdien paziņoja žurnālistiem.

Komisija secinājusi, ka Vilnītis sistemātiski pieļāvis likumpārkāpumus. Lēmumu komisija pieņēmusi vienbalsīgi, informēja Kalnmeiers.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais