Informēs par KNAB priekšnieka atbilstības amatam vērtēšanas komisijas lēmumu

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers trešdien informēs par komisijas, kas vērtē Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka Normunda Vilnīša atbilstību amatam, galīgo lēmumu.

Jau ziņots, ka maija vidū valdība nolēma līdz 16.jūnijam pagarināt Vilnīša atbilstības amatam vērtēšanas komisijas darbības termiņu.

Premjers toreiz norādīja, ka komisijas darbības termiņš pagarināts, jo nākuši klajā jauni iespējamie Vilnīša pārkāpumi.

Saskaņā ar marta vidū pieņemto valdības lēmumu komisijai darbs bija jābeidz līdz 16.maijam, taču ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers, kurš vada šo komisiju, lūdza valdību pagarināt komisijas darbības laiku par mēnesi.

Kalnmeiera vēstulē, kas ir klasificēts dokuments, vērsta uzmanība uz Ģenerālprokuratūras jaunatklātajiem apstākļiem, kurus būtu lietderīgi izvērtēt komisijas sēdē.

Komisijā darbojas arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze (Zaļo un zemnieku savienība), Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks un tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība").

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais