Gājienā no Okupācijas muzeja uz Brīvības pieminekli devušies aptuveni 300 cilvēku

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienas gājienā no Okupācijas muzeja līdz Brīvības piemineklim otrdien devušies aptuveni 300 cilvēku.

Gājiena dalībnieki nes Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogus, kā arī ar dzeloņdrāti aptītu baltu krustu.

Pārsvarā pasākumā pulcējušies vecāka gadagājuma cilvēki, bet redzami arī vairāki desmiti jauniešu.

Gājienā piedalās arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks ("Vienotība").

Plkst.11 pie Brīvības pieminekļa paredzēts arī piemiņas brīdis un svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija, kurā piedalīsies arī augstākās valsts amatpersonas.

Savukārt no rīta uz Sibīriju izvestajiem Latvijas bērniem veltītajā piemiņas konferencē Okupācijas muzejā pulcējās aptuveni 30 cilvēku, kuri dalījās atmiņās par piedzīvoto Sibīrijā.

Konferences atklāšanā piedalījās arī Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ("Vienotība").

Jau vēstīts, ka izsūtītie un bojā gājušie otrdien tiks pieminēti arī pasākumā dzelzceļa stacijā Šķirotava, kā arī pēcpusdienā dodoties gājienā no Brīvības pieminekļa līdz Brāļu kapiem. Tā maršruts būs no Brīvības bulvāra gar Raiņa pieminekli, pa Baznīcas ielu, Dzirnavu ielu, Krišjāņa Valdemāra ielu, Upes ielu, Miera ielu pāri tiltam pie Brasas stacijas, Gaujas ielu, Aizsaules ielu līdz pat Brāļu kapiem.

Gājiena laikā no plkst.16.30 līdz 19 varētu tikt ierobežota vai slēgta transportlīdzekļu satiksme gājiena maršrutu šķērsojošajās ielās.

Otrdien Rīgā un citviet Latvijā notiks arī vairāki genocīda upuru piemiņai veltīti koncerti un citi piemiņas pasākumi.

Pirms 70 gadiem naktī no 1941.gada 13. uz 14.jūniju uz PSRS iekšlietu sistēmas koncentrācijas nometnēm vai mūža nometinājumu Sibīrijā tika deportēti vairāk nekā 15 tūkstoši okupētās Latvijas civiliedzīvotāju.

Svarīgākais