Parakstu vākšanā Satversmes grozījumu ierosināšanai piedalījušies ap 113 tūkstošiem vēlētāju

Parakstu vākšanā Satversmes grozījumu ierosināšanai no 11.maija līdz 9.jūnijam Latvijā piedalījušies 112 608 vēlētāji, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie parakstu vākšanas rezultāti.

Savukārt 29 no 45 parakstu vākšanas vietām ārvalstīs, no kurām saņemta informācija, – vēl 907 vēlētāji.

Lai gan CVK piektdien turpina saņemt un apkopot ziņas par nodoto parakstu skaitu ārvalstīs, kā arī, nosakot galīgos parakstu vākšanas rezultātus, kopējam parakstu skaitam jāpievieno pirmajā parakstu vākšanas kārtā saņemtie 10 140 paraksti, pašlaik apkopotā informācija liecina, ka Satversmes grozījumu projekta iesniegšanu Saeimā nav atbalstījis nepieciešamais vēlētāju skaits.

Lai parakstu vākšana būtu rezultatīva, tajā bija jāpiedalās ne mazāk kā vienai desmitajai daļai no pēdējās Saeimas vēlēšanās balsstiesīgo pilsoņu skaita jeb vismaz 153 232 vēlētājiem.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais