"Oligarhu kapusvētkos" pulcējušies aptuveni 5000 iedzīvotāju

Akcijā "Oligarhu kapusvētki" pulcējušies jau aptuveni pieci tūkstoši iedzīvotāju, sabiedrībā pazīstami cilvēki pasākuma laikā apliecina gatavību turpmāk ievērot "nesadarbošanās principu".

Pēc policijas aplēsēm, pasākumā uz AB dambja pulcējušies jau aptuveni 5000 cilvēku, apliecināja Valsts policijas pārstāve Sigita Pildava.

Pasākumā uzstājās vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki, norādot, ka turpmāk ievēros "nesadarbošanās principu", proti, nesadarbosies, piemēram, ar Ventspils pilsētu, kamēr to vadīs pašreizējais mērs Aivars Lembergs, vai ar LNT, kamēr tā nebūs skaidri definējusi darbības principus.

Televīzijas un radio raidījumu un dažādu pasākumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare, uzrunājot klātesošos akcijas dalībniekus, atzina, ka aizvadīto nedēļu politisko notikumu iespaidā nolēmusi turpmāk vairs nesadarboties ar Ventspils pilsētas svētku rīkotājiem, kamēr vien šajā pilsētā valdīs mazais barons – Lembergs.

Līdzīgu lēmumu esot pieņēmis arī viņas kolēģis Valters Krauze un vēl vairāki cilvēki, kuri nolēmuši turpmāk pildīt šo "nesadarbošanās principu".

Arī viens no "Oligarhu kapusvētku" iniciatoriem Viesturs Dūle, kurš vada raidījumu LNT, atzina, ka viņa turpmākā sadarbība ar telekompāniju varētu būt apgrūtināta, ja vien tā skaidri nedefinēs, "kas ir LNT". Dūle šīs savas šaubas par turpmāko sadarbību skaidroja ar to, ka vēlas darboties ar atklātiem un godīgiem principiem.

Savukārt aktieris Juris Strenga uzsvēra, ka latviešu tauta ir "pacietīgo cietēju tauta, īpatnēja tauta". Viņš īsā un emocionālā uzrunā norādīja, ka daudzi jaunieši sapņo kļūt par politiķiem un miljonāriem, pret ko nevar iebilst, taču tas liek uzdot jautājumu, pret ko tautai ir nepieciešams cīnīties.

Turpretī uz viņa jautājumu klātesošajiem "vai mēs darīsim paši, vai uzaicināsim gubernatoru" ar skaļām ovācijām klātesošie atbildēja: "Paši!"

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais