Igaunijas prezidents apsveic Bērziņu un pateicas Zatleram par sadarbību

Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess telefoniski apsveicis Andri Bērziņu ar ievēlēšanu par Latvijas Valsts prezidentu un pateicies pašreizējam prezidentam Valdim Zatleram par sadarbību, aģentūru BNS sestdien informēja Igaunijas prezidenta preses dienests.

Sarunā ar Bērziņu piektdienas vakarā Ilvess paudis cerību, ka sadarbība starp abām valstīm turpināsies.

"Es ticu, ka jūsu pilnvaru laikā cieša, uzticības pilna un lietišķa sadarbība starp Igauniju un Latviju turpināsies arī augstākajā līmenī," Ilvesa teikto citē Igaunijas prezidenta preses dienests.

"Veiksmīga un stipra Latvija padara stiprāku gan mūsu reģionu, gan visu Eiropas Savienību," uzsvēris Ilvess.

Pirms tam viņam bijusi telefonsaruna ar Zatleru, kurā Igaunijas prezidents teicis: "Kopā mēs esam pieredzējuši labākus laikus un sarežģītākus laikus, mūsu valstīm vajadzēja pieņemt sāpīgus lēmumus, bet tie bija pareizi lēmumi."

"Mēs esam izrādījuši atbildību gan par mūsu valstu un tautu labklājību, gan arī Eiropas Savienības priekšā. Par šo atbildību es jums pateicos," uzsvēris Ilvess.

Bijušais baņķieris Andris Bērziņš ceturtdien tika ievēlēts par Latvijas Valsts prezidentu, saņemot 53 Saeimas deputātu balsis. Savukārt pašreizējais valsts vadītājs Valdis Zatlers saņēma 41 deputāta atbalstu, ar ko bija par maz, lai paliktu amatā uz otro pilnvaru termiņu.

Zatlera pilnvaru termiņš beigsies 7.jūlijā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.