No amata atstādina Ieslodzījuma vietu pārvaldes vadītāju Puķīti

© f64

Pret Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) priekšnieku Visvaldi Puķīti sākta disciplinārlieta, un viņš uz tās izmeklēšanas laiku atstādināts no amata.

Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība") disciplinārlietu pret Puķīti ierosinājis par iespējamo pārkāpumu, nenodrošinot IeVP grāmatvedības uzskaiti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, neizveidojot IeVP efektīvu iekšējās kontroles sistēmu un rīkojoties nelietderīgi ar valsts finanšu līdzekļiem.

Puķīte ir atstādināts no amata pienākumu pildīšanas uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku, un tikmēr viņa pienākumus pildīs līdzšinējais priekšnieka vietnieks Leonīds Jefremovs.

Disciplinārlieta ierosināta pēc Valsts kontroles sniegtā atzinuma, kurā neesot gūta pārliecība par Rīgas Centrālcietuma pārskatā uzrādīto grāmatvedības datu pilnīgumu un precizitāti.

Lai sniegtu paskaidrojumus un priekšlikumus par situāciju Rīgas Centrālcietumā, Puķītem pirmdien bija paredzēta tikšanās ar tieslietu ministru. Taču, ņemot vērā esošo situāciju, tā, visticamāk, nenotiks, informēja IeVP.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.