Pusaudžu pārītis ar motociklu iebrauc grāvī un gūst traumas

Divi 15 gadu veci jaunieši trešdien ar motociklu iebraukuši grāvī un guvuši traumas, aģentūru BNS informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

15 gadu vecā meitene ar smadzeņu satricinājumu un pleca traumu nogādāta slimnīcā, bet puisis ar brūci zodā no hospitalizācijas atteicies.

Kurzemē deviņus gadus veca meitene skrējusi pāri ielai, un viņu aizķērusi mašīna. Viņa nogādāta slimnīcā ar iespējamu smadzeņu satricinājumu.

Zemgalē 12 gadu vecai meitenei uz kājas uzlijis degmaisījums, tuvumā bijis uguns, un tas aizdedzies. Meitene nogādāta slimnīcā Rīgā ar augšstilba apdegumu. Savukārt Latgales pusē gadu un trīs mēnešus vecs puika applaucējies ar tēju un guvis diezgan plašus apdegumus.

Latgalē trešdien slimnīcā nogādāta 52 gadus veca sieviete, kurai pēc bišu dzēlieniem bija sākusies alerģiska reakcija, bet Vidzemē dažādas traumas guvis 50 gadu vecs vīrietis, kuram, strādājot mežā, uzkritis koks.

Dažādas traumas guvuši arī divi iereibuši riteņbraucēji ‒ 40 gadu veca sieviete stiprā alkohola reibumā nokritusi no velosipēda un guvusi smadzeņu satricinājumu, bet 39 gadus vecs vīrietis iebraucis sānos mašīnai. Viņš gan no hospitalizācijas atteicies.

NMPD mediķi pagājušajā diennaktī devušies kopumā 1261 izsaukumā.

Latvijā

Pēdējās dienās elektronisko sakaru un IKT pakalpojumu sniedzējs “Bite Latvija” ir novērojis jaunu telefonkrāpnieku aktivitāti: arvien vairāk klientu ziņo par pievienošanu “WhatsApp” grupām no nezināmiem numuriem. "Bite Latvija" aicina nekādā gadījumā neapstiprināt šādus uzaicinājumus un nekavējoties pamest grupu, ja esat tai pievienots bez savas piekrišanas.

Svarīgākais