Aptiekas pārtrauc dažādu preču pārdošanu

Saistībā ar neskaidrībām pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmes izmaiņās, aptiekas uz laiku pārtraukušas atsevišķu medicīnas preču tirdzniecību. Starp šīm precēm ir termometri, grūtniecības testi, protēžu fiksācijas līdzekļi, angelori, spirāles, prezervatīvi, lubrikanti u.c. preces.

SIA "Euroaptieka" valdes locekle Inga Zemdega-Grāpe skaidroja, ka saistībā ar neskaidrībām par samazinātās PVN likmes izmaiņām valdības noteikumos "Euroaptieka" uz nenoteiktu laiku pārtraukusi atsevišķu medicīnas grupu tirdzniecību, tāpat viņa ir pārliecināta, ka tas apgrūtinās ne vien "Eiroaptiekas", bet visu Latvijas aptieku darbu, jo preču atlikumu pārmarķēšana, datorsistēmu pārprogrammēšana un vēlāk atkal iespējamā nodokļa pārrēķināšana radīs haosu aptiekās.

Valdības noteikumos neesot skaidri definēts, kāda PVN likme, pilnā vai samazinātā, piemērojama vairākām preču grupām. "Turklāt uz mūsu jautājumiem Valsts zāļu aģentūrā un uz Latvijas Farmaceitu biedrības (LFB) prasību Veselības ministrijā skaidrot likuma piemērošanu Veselības ministrija nav devusi izsmeļošu un viennozīmīgu atbildi. Tā rezultātā mums nav citas iespējas, kā netirgot vairākas preču grupas."

Veselības ministrijas preses sekretārs Oskars Šneiders skaidroja, ka jau pagājušajā nedēļā ministrija izplatījusi medicīnas ierīču sarakstu, kuram piemēro samazināto PVN likmi.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.