Futbolists Rimkus: draudēja, ka narkomāni sadurs manu ģimeni

Kurzemes apgabaltiesa trešdien atsāka skatīt krimināllietu, kurā par naudas izspiešanu no Latvijas virslīgas futbola kluba "Ventspils" spēlētājiem apsūdzēts šā kluba direktors Sergejs Barkovskis, kā arī Rasuls Eļmurzajevs, viens no Latvijas bokseru izlases līderiem Nikolajs Grišuņins un viņa treneris Sergejs Fetiskins.

Liecības trešdien sniedza divi cietušie – bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Vita Rimkus un kluba "Skonto" spēlētājs Vladimirs Koļesņičenko. Rimkus tiesā liecināja, ka no viņa izspiesta nauda, automašīna un futbolista Jevgēņijs Kosmačova parakstīta parādzīme. Draudus, viņaprāt, Barkovska uzdevumā izteicis Aleksejs Šihalijevs, kurš gan pašlaik ir meklēšanā.

Šihalijevs licis Rimkum parakstīt dokumentus, ka viņš ir parādā 40 tūkstošus eiro. To Rimkus atteicies darīt, pēc kā futbolistam piedraudēts, ka narkomāni sadurs viņa ģimeni, bet pašam salauzīs rokas un kājas. Rimkus sacīja, ka draudus uztvēris kā ļoti nopietnus, tāpēc vērsies policijā.

Viņš tiesā noliedza, ka ir piedalījies totalizatora darījumos, lai gan atzina, ka kluba vadība jau pirms aptuveni pieciem gadiem paudusi aizdomas, ka viņš spēlēs speciāli mēģina panākt savas komandas zaudējumu.

Rimkus uzskata, ka futbola kluba "Ventspils" vadība totalizatoru skandālu ir izdomājusi, lai tiktu vaļā no viņa, kā arī spēlētājiem Denisa Kačanova un Saša Cilinšeka. "Klubs mums bija parādā algu," paskaidroja Rimkus.

Savukārt uz advokāta Ērika Štālberga jautājumu, kā Rimkus, kurš ir vienīgais ģimenes apgādnieks, tikai ar futbolista algu ticis pie daudziem nekustamiem īpašumiem, spēlētājs uzsvēra, ka viņš ņēmis kredītus.

Tiesvedība šajā lietā turpināsies arī ceturtdien un piektdien, kad paredzēts uzklausīt vairākus lieciniekus.

Par liecinieku aicināts Latvijas futbola valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Starkovs, Latvijas Futbola federācijas pārstāvis Vladimirs Žuks, Latvijas Futbola federācijas ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis un vairāki citi.

Jau vēstīts, ka neviens no apsūdzētajiem savu vainu pirmajā sēdē 6.maijā tiesā neatzina. Saskaņā ar apsūdzību no tiesājamo pretlikumīgām darbībām cietis pašlaik Latvijas futbola valstsvienības treniņnometnē pirms spēlēm pret Izraēlu un Austriju esošais aizsargs, bijušais FK ''Ventspils'', tagadējais Rīgas ''Skonto'' spēlētājs Deniss Kačanovs, kurš jau ir sniedzis liecību. No viņa it kā izspiesti 50 000 eiro (apmēram 35 tūkstoši latu), kā arī komandas biedra parakstīta parādzīme par aizdoto naudu. Kačanovs tiesā pieļāva, ka apsūdzētie vainojami arī viņa automašīnas BMW dedzināšanā.

Par cietušo atzīts arī Rimkus, Koļesņičenko un Igors Sļesarčuks. Saskaņā ar apsūdzību no tiesājamo nelikumīgām darbībām cietuši arī citi pazīstami futbolisti.

Apsūdzībā norādīts, ka Barkovskis un Eļmurzajevs izveidojuši organizētu grupu, iesaistot tajā arī citus, lai, lietojot vardarbību un draudus, izspiestu no futbolistiem lielas naudas summas. Summas, kuras it kā izspiestas no futbolistiem, bijušas analogas tām, ko klubs noteicis par spēlētāju transfertu jeb pāreju uz citu klubu.

Apsūdzēto aizstāvji gan uzskata, ka futbolisti izveidojuši grupējumu, lai radītu problēmas kluba vadībai par to, ka viņi atstādināti no komandas par iesaistīšanos totalizatoru darījumos.

2009.gadā pirms Eiropas čempionvienību kausa Ventspils spēles ar Cīrihi saņemta anonīma informācija, ka futbolisti totalizatorā pārdevuši spēli.

Par iesaistīšanos totalizatora darījumos aizdomās turēja Kačanovu, Rimku un Sašu Cilinšeku, kurus klubs pēc zaudējuma Cīrihē no komandas atstādināja.

Barkovski policija iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros aizturēja pagājušā gada martā. Barkovskis, Eļmurzajevs, Grišuņins un Fetiskins apsūdzēti par izspiešanu organizētā grupā, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un policijas kontrole uz laiku līdz trim gadiem.

Grišuņins pārstāv Ventspils Olimpisko centru (VOC) un ir viens no labākajiem Latvijas bokseriem, kurš 2008.gada Eiropas čempionātā Liverpūlē izcīnīja bronzas medaļu svarā līdz 81 kilogramam. Patlaban viņš gatavojas 2011.gada Eiropas čempionātam, kas jūnija vidū notiks Turcijas galvaspilsētā Ankarā.

Patlaban apcietinājumā ir divi apsūdzētie – Barkovskis un Eļmurzajevs. Barkovskis apsūdzēts arī par tīšu vidēji smagu miesas bojājumu nodarīšanu, ja to izdarījusi personu grupa. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais