Premjers balsos par Saeimas atlaišanu

Premjers Valdis Dombrovskis ("Vienotība") tautas nobalsošanā 23.jūlijā balsos par Saeimas atlaišanu.

Dombrovskis trešdien intervijā "Radio 101" teica, ka referendumā balsos atbilstoši "Vienotības" pozīcijai - par. "Mums šī diskusija "Vienotībā" ir notikusi, un es vēlreiz saku – mēs šo [prezidenta] lēmumu atbalstām," sacīja premjers.

Runājot par gaidāmajām Saeimas ārkārtas vēlēšanām, Dombrovskis atzina, ka ir divi aspekti, par ko "Vienotība" saņem kritiku, – par nepopulārajiem lēmumiem 2011.gada budžeta un tā grozījumu sagatavošanas laikā, kā arī par koalīcijas veidošanu ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

"Gan "Jaunais laiks", gan "Vienotība" vienmēr ir aizstāvējusi tiesiskuma principus, un visos balsojumos "Vienotība" šos principus ir aizstāvējusi, arī bēdīgi slavenajā Šlesera balsojumā – mēs atbalstījām KNAB pieprasījumu. Tāpat esam virzījuši vairākas iniciatīvas, kas stiprinātu partiju finansējuma kontroli, kur valdībā šie grozījumi tika atbalstīti, bet tālāk šie grozījumi partiju finansēšanas likumā Saeimā ar ZZS un "Saskaņas centra" atbalstu tika novirzīti atpakaļ valdībai. Skaidrs, ka šajā virzienā būs jāturpina strādāt," paskaidroja Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka 23.jūlijā notiks referendums par Saeimas atlaišanu, savukārt Saeimas ārkārtas vēlēšanas varētu notikt 17.septembrī.

Dombrovskis tika ievēlēts 10.Saeimā, un viņš bija viens no populārākajiem Saeimas deputāta kandidātiem, saņemot vairāk nekā 77 tūkstošus plusiņu.

Svarīgākais