Svinot pēdējo skolas dienu, ar alkoholu saindējas 13 gadu veca meitene

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā otrdien nogādāta 13 gadu veca meitene, kura saindējusies ar alkoholu, aģentūra BNS uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Pusaudze ar alkoholu bija saindējusies kādas ballītes laikā, iespējams, svinot pēdējo skolas dienu.

Ātrā palīdzība bijusi nepieciešama arī 52 gadus vecai sievietei Latgalē, kurai mājas pagalmā kājā bija iekodusi čūska. Sieviete nogādāta slimnīcā.

Līdzīgi kā iepriekšējās dienās, arī otrdien negadījumos cietuši velosipēdisti un gājēji. Zemgalē 18 gadu veca jauniete nokritusi no velosipēda un guvusi iegurņa traumu, Kurzemē kāju sasitis trīs gadus vecs riteņbraucējs, bet Vidzemes pusē cietuši divi velosipēdisti – 77 gadus vecu sievieti notriekusi automašīna un viņa guvusi ribu lūzumu, bet 32 gadus vecs vīrietis, iespējams, alkohola reibumā kritis un traumējis kakla skriemeļus.

Zemgalē automašīna aizķērusi 15 gadu vecu meiteni, Kurzemē uz gājēju pārejas notriekta 12 gadu veca meitene, bet Latgalē autobuss notriecis 25 gadus vecu vīrieti. Cietušie ar galvas sasitumiem un virspusējiem ievainojumiem nogādāti slimnīcā.

Jau vēstīts, ka karstajā maija pēdējā dienā mediķu palīdzība bijusi nepieciešama arī trim cilvēkiem, kuriem karstuma dēļ bija kļuvis slikti.

NMPD mediķi pagājušajā diennaktī devušies kopumā 1249 izsaukumos.

Svarīgākais