Aizdegoties apģērbam, plašus apdegumus gūst sešus gadus vecs zēns

Pie ugunskura aizdegoties apģērbam, svētdien plašus apdegumus guvis sešus gadus vecs zēns, kurš nogādāts slimnīcā, aģentūru BNS informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Savukārt desmit gadu vecai meitenei suns nokodis pirkstam galu. Viņa nogādāta Mikroķirurģijas centrā.

Vidzemes pusē 10 gadu vecs puika ierāvis plaukstu kartupeļu stādīšanas mašīnā. Laimīgā kārtā bērnam konstatēts tikai rokas audu saspiedums un, iespējams, lūzums, taču citreiz līdzīgos gadījumos sekas mēdz būt daudz smagākas, norādīja NMPD pārstāve Ilze Bukša. Tādēļ mediķi aicina būt ļoti uzmanīgiem darbā ar jebkādu tehniku, īpaši, ja iesaistīti bērni.

Slimnīcā nogādāta arī divus gadus veca meitenīte, kura bija piekļuvusi zilajiem graudiņiem, bet sākotnēji nebija skaidrs, cik daudz šīs vielas viņa apēdusi.

NMPD mediķi svētdien devušies kopumā 1208 izsaukumos.

Latvijā

Lai gan latviešu cilvēki ir atturīgāki, mierīgāki un spēj sadzīvot ar mazāk saules un vairāk lietus, tomēr starp mums ir daudz tādu, kas burtiski “slimo” ar Itāliju. Iemīlējušies Itālijā līdz sirds dziļumiem un sakairinātām garšu kārpiņām, arī Latvijā ļaudis meklē dienvidzemes burvību ēdienos, vīnogu dzērienos un dabiskajā priekā par dzīvi.

Svarīgākais