Valsts vides dienests degvielas iegādei trim gadiem tērēs gandrīz pusmiljonu latu

Valsts vides dienests degvielas iegādei trim gadiem 93 automašīnām tērēs aptuveni 494 900 latu, pastāstīja Valsts vides dienesta (VVD) administratīvā departamenta direktors Didzis Lībietis.

Viņš sacīja, ka paredzētā summa var gan samazināties, gan palielināties, jo tas ir atkarīgs no degvielas cenas. Līgumi par degvielas iegādi noslēgti ar dažādiem degvielas tirgotājiem, no kuriem iecerēts iegādāties benzīnu, dīzeļdegvielu, kā arī autogāzi.

Degviela plānota inspektoru autotransporta daba nodrošināšanai, kā arī administrācijas darbinieku darba vajadzībām.

Kopumā Valsts vides dienesta autoparkā atrodas aptuveni 90 dažādu automašīnu, no tām 14 tiek nomātas, savukārt četras netiek ekspluatētas.

Tāpat Lībietis norādīja, ka divi darbinieki darba vajadzībām izmanto arī savus personīgās automašīnas un viņiem tiek kompensēti degvielas uzdevumi.

Degvielu iecerēts iegādāties no degvielas tirgotājiem "Latvija Statoil", "LUKoil Baltija R", "Virši-A", kā arī "East-West Transit" un "RusLatNafta".

Valsts vides dienestā strādā 150 vides inspektoru.

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais