Latvijas čempionātā ūdens motocikliem bojāgājis Igaunijas sportists

Latvijas atklātā čempionāta pirmā posma sacensības sestdien Jelgavā pārtraucis smags negadījums brauciena laikā, pēc kura Igaunijas sportists Mareks Suts zaudēja dzīvību, bet Balvu sportists Jānis Burka nogādāts Traumatoloģijas institūtā Rīgā, vēsta "Zemgales Ziņas".

Negadījums noticis vienā no pēdējiem braucieniem – «Runabout» 1300 NA klases starta pirmajā līkumā divi ūdens motociklu vadītāji pēc sadursmes izlidoja pretējā krastā – akmeņainajā promenādes pusē. Notikuma vietā nekavējoties ieradās divas neatliekamās palīdzības automašīnas. Smagāk cietušais Igaunijas braucējs mira ceļā uz Jelgavas slimnīcu, bet otru nogādāja Traumatoloģijas institūtā Rīgā.

Valsts policijā informēja, ka cietušajam Latvijas sportistam lauzts astes kauls.

«Tehniskajos sporta veidos avārijas mēdz notikt, bet ūdens motociklu sportā divdesmit gadu laikā šis ir otrs man zināmais gadījums ar letālu iznākumu – iepriekšējais bija pirms daudziem gadiem Igaunijā,» sacījis sacensību rīkotāju pārstāvis, biedrības «Latvijas ūdens motociklu sporta asociācija» valdes priekšsēdētājs Arvīds Šteinbergs.

Pēc negadījuma tika nolemts sacensības neturpināt, izpalika arī balvu pasniegšanas ceremonija, un dalībnieki pēc rezultātu apkopošanas devās mājup.

Sacensībās piedalījās Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārstāvji – kopumā 46 sportisti .

Latvijā

Valsts kanceleja rosina liegt valsts amatpersonām savienot darba pienākumus ar amatu speciālajās ekonomiskajās zonās un brīvostās, liecina Valsts kancelejas Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai iesniegtais priekšlikums grozījumiem likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".