Dombrovskis: ir būtiski strādāt pie oligarhu ietekmes mazināšanas

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis ("Vienotība") uzskata, ka ir būtiski konsekventi strādāt pie oligarhu ietekmes mazināšanas, pie korupcijas apkarošanas un demokrātijas stiprināšanas, komentējot Valsts prezidenta lēmumu par Saeimas atlaišanu, aģentūrai BNS pauda premjers.

"Tās ir arī "Vienotības" vērtības, par kurām pagājušā ceturtdienā "Vienotība" balsoja Saeimas sēdē, atbalstot tiesībsargājošo iestāžu lūgumu veikt kratīšanu Aināra Šlesera dzīvesvietā. Taču šobrīd, neskatoties uz politisko saspīlējumu, jāturpina darbs pie Latvijas ekonomikas stabilizācijas un iedzīvotāju labklājības celšanas. Līdz ar to Ministru prezidents pauž bažas kā Valsts prezidenta lēmums ietekmēs Latvijas atgriešanos starptautiskajos finanšu tirgos, starptautiskās aizdevumu programmas noslēgšanu un procentu likmes Latvijas aizņēmumiem," pauž premjers.

"Jācer, ka Valsts prezidents pieņemot šo lēmumu, ir rūpīgi apsvēris, lai Latvijas ekonomikas stabilizācija nezaudētu iesākto tempu. Un cerams, ka Valsts prezidenta lēmums nodrošinās politiskās kultūras un demokrātijas izaugsmi, tai skaitā to, ka nākamā Saeimā vēlētāju atbalstu un parlamenta vairākumu iegūs poliskās partijas, kas atbalsta nacionālās vērtības un iestājās par tiesiskumu," norāda Dombrovskis.