Pasaules Bankas aizdevuma līgumu plānots parakstīt jūnija vidū

Pasaules Bankas (PB) aizdevuma līgumu plānots parakstīt jūnija vidū, aģentūru BNS informēja Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītāja Baiba Melnace.

Tādējādi Latvijai PB sociālā drošības tīkla pasākumu īstenošanai piešķirtie 142 miljoni ASV dolāru (70 miljoni latu) būs pieejami pēc līguma parakstīšanas.

Jau vēstīts, ka PB valde ceturtdien apstiprinājusi pēdējo aizdevuma daļu Latvijai 142 miljonu ASV dolāru apmērā. Aizdevums paredzēts sociālā drošības tīkla pasākumiem un sociālā sektora reformas programmas īstenošanai. Programmas mērķis ir atbalstīt Latvijas valdības centienus samazināt sociālās sekas, kas ir rezultāts fiskālās konsolidācijas pasākumiem un 2008.gada beigās piedzīvotās pasaules finanšu krīzes.

Latvija starptautiskās aizdevuma programmas ietvaros šogad plāno aizņemties tikai no PB.

Latvija 2008.gada beigās panāca vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem par 7,5 miljardu eiro aizdevuma saņemšanu. Līdz šim Latvija no plānotā kopējā aizdevuma saņēmusi 4,4 miljardus eiro, no kuriem apmēram 49% izlietoti valsts budžeta deficīta un valsts budžeta aizdevuma finansēšanai, 38,5% izlietoti valsts parāda atmaksai, bet apmēram 10% izmantoti finanšu sektora stabilitātei, kā arī 2,5% ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas atbalsts "Parex bankai".

Latvijā

Latvijas vīriešu basketbola izlases saspēles vadītājs Artūrs Žagars sestdien olimpisko spēļu kvalifikācijas pusfināla mačā varēs palīdzēt komandai, sarunā ar žurnālistiem atzīmēja valstsvienības galvenā trenera Lukas Banki asistents Artūrs Visockis-Rubenis.

Svarīgākais