LŽS kratīšanas uzskata par nopietnu apdraudējumu preses brīvībai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās kratīšanas, kas vērstas pret vairākiem Latvijas masu informācijas līdzekļiem un to reklāmdevējiem, rada nopietnu apdraudējumu preses brīvībai, uzskata Latvijas Žurnālistu savienība (LŽS).

"Kratīšanas pie divu Latvijas lielāko laikrakstu reklāmdevējiem ir uzskatāmas par citu Latvijas reklāmdevēju iebiedēšanu un rada draudus gan Latvijas lielāko laikrakstu finanšu patstāvībai, gan arī šo masu informācijas līdzekļu tālākai pastāvēšanai," norādīts savienības paziņojumā.

Šādas darbības rada pamatu bažām, ka šādi notiek selektīva vēršanās pret vārda brīvību Latvijā. KNAB darbības rada pamatu aizdomām, ka tiek pārkāpts Satversmes 100.pants, min LŽS.

Savienība aicina ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru un Saeimu dot tiesisku novērtējumu iespējamiem Satversmes pārkāpumiem un vārda brīvības apdraudējumam Latvijā.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs ceturtdien veic kratīšanu SIA "Mediju nams" ēkā Cēsu ielā, kā arī a/s "Diena" valdes priekšsēdētāja Viestura Koziola birojā Stabu ielā un kabinetā "Dienā", liecina aģentūras BNS rīcībā esošā informācija.

Svarīgākais