Šlesers noraida KNAB minēto par līdzekļu prasīšanu no "Live Rīga" un "airBaltic"

Saeimas deputāts Ainārs Šlesers ("Par labu Latviju") noraida Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) minētos faktus, ka viņš prasījis "Live Rīga" un "airBaltic" finansēt partijas priekšvēlēšanu kampaņu.

"Nu nav tā, tas vienkārši tā nav," aģentūrai BNS uzsvēra Šlesers.

"Teorētiski var pateikt, ka Šlesers atbild par visu, pieņem visus lēmumus, bet tomēr ir likumi un konkrētā ietekme. Es jums arī kaut ko varu pateikt, bet tas labākajā gadījumā ir lūguma formā. Tā ir atšķirība, vai es kaut ko palūdzu izdarīt, vai es pasaku, vai draudu," klāstīja Šlesers.

Viņš sacīja, ka, pēc KNAB materiāliem, šīs sarunas esot notikušas laikā, kad Šlesers bijis Rīgas vicemērs. Tomēr par "Live Rīga" atbildīgais ir Rīgas mērs, tāpēc nevar teikt, ka Šlesers kaut ko lēmis vienpersoniski.

"Tie pieņēmumi, ka valstī ir daži oligarhi, kas visu nosaka, – kādam tas ir bijis izdevīgi, tas ir izveidojies, tā teikt, ne bez pamata," viņš piebilda un norādīja, ka KNAB nesenās kratīšanas veicis vairāku lietu ietvaros uzreiz, lai arī pareizi būtu lietas virzīt pa vienai.

Jau vēstīts, ka trešdien KNAB veicis kratīšanu vairākos uzņēmumos un valsts iestādēs. Kratīšana veikta Ventspils un Rīgas domēs, brīvostas pārvaldē, Lemberga ģimenei piederošajā īpašumā Puzē un citviet. Kratīšanu sankcionējusi Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa.

Satversme noteic, ka Saeimas locekli nevar apcietināt, izdarīt pie viņa kratīšanas, ne citādi ierobežot viņa personas brīvību, ja tam nepiekrīt Saeima.