Zaķis tiesībsargājošo iestāžu rīcību aicina nesaistīt ar politiku

Apvienības "Vienotība" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Dzintars Zaķis aicina nesaistīt tiesībsargājošo iestāžu trešdien veiktās kratīšanas ar politiskajiem procesiem.

"Nevajag taisīt sazvērestības teorijas un jebkuru procesu par tiesībsargājošo iestāžu rīcību kriminālprocesos attiecībā uz bagātākajiem Latvijas iedzīvotājiem uzreiz mēģināt saistīt ar politiskajiem procesiem," žurnālistiem trešdienas pēcpusdienā sacīja Zaķis.

Premjers Valdis Dombrovskis, kurš trešdien piedalījās "Vienotības" Saeimas frakcijas sēdē, no žurnālistu jautājumiem izvairījās un ātrā solī pameta Saeimas frakciju ēku. Viņš iesēdās mašīnā, ignorējot uzdotos jautājumus par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) trešdien sāktajām darbībām.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka citi politiķi KNAB aktivitātes sasaista ar 2.jūnijā gaidāmajām Valsts prezidenta vēlēšanām. Uz sakritībām norādīja Augusts Brigmanis (Zaļo un zemnieku savienība), sakot, ka reizi četros gados notiek prezidenta vēlēšanas un reizi četros gados notiekot kratīšana Ventspils mēra Aivara Lemberga mājā.

Arī Andris Šķēle ("Par labu Latviju") žurnālistiem pauda pārliecību, ka notiekošais ir saistīts ar Valsts prezidenta vēlēšanām, kurās milzīga loma ir Lembergam. "Domāju, ka pārējais viss liecina par piesegu," komentēja Šķēle.

Jau vēstīts, ka KNAB trešdien Rīgas Tirdzniecības ostā veic kratīšanu, meklējot dokumentus saistībā ar Šķēli, Aināru Šleseru un Lembergu. Kratīšanas notiek arī citās vietās Rīgā, kā arī Lemberga dzīvesvietā Puzē.

Šķēle trešdien apliecināja, ka KNAB veicis kratīšanu kāda viņa darbinieka kabinetā, bet viņa paša īpašumos kratīšana neesot veikta.

Ziņu aģentūra BNS novēroja, ka no SIA "Uzņēmumu vadība un konsultācijas" telpām Dzirnavu ielā 68, kas pieder politiķa Šķēles ģimenei, trešdien ap pulksten 15 iznāca KNAB darbinieks Juris Jurašs un vēl četri cilvēki. Viņi nesa dokumentus, aizzīmogotas aploksnes, koferi un datorsomas.