Skolās raizējās, ka personāls nedrīkst pārbaudīt skolnieku somas

Nesen kādā Rīgas vidusskolā runājot par drošības pasākumiem, speciāli apmācīts muitnieku suns saodis skolnieku somās narkotisko vielu klātbūtni.

Kā zināja teikt skolas direktore, šāds pasākums tika rīkots, jo radušās aizdomas, ka skolā notiek narkotiku tirdzniecība. Lai pastāstītu par vietu postošo iedarbību uz audzināšanas stundu tika uzaicināti muitnieki, kuriem līdz bijis speciāli apmācīts suns. Kāda audzēkņa somā tika saosta aizliegto vielu klātbūtne. Tika atrasti vairāki grami vielas, kas, visticamāk, bijusi marihuāna.

Skolas direktore paudusi neizpratni, kāpēc skolas vadībai netiek dota iespēja pārbaudīt audzēkņu somas, lai mācību iestādēs neienestu aizliegtas vielas.

“Pat skolā dežurējošā pašvaldības policiste teica, ka viņa nedrīkstot pārbaudīt, ko bērni šeit nes iekšā,” norādījusi direktore.

Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padomes sekretārs Jānis Bekmanis gan norādījis, ka „komentārs par to, ka policistam neesot tiesību pārbaudīt skolēnu somas vai kabatas, nav īsti precīzs,” jo šādas tiesības gan valsts, gan pašvaldības policistiem esot noteiktas Policijas likumā.

Viesojoties Rīgas pilsētas 2.ģimnāzijā pie ieejas durvīm nra.lv satika pašvaldības policisti, kuras uzdevums ir kontrolēt skolēnus. Direktora vietniece Ilona Cara zināja teikt, ka ģimnāzijā tiek ievērota liela drošība, skolā sastopams pašvaldības policijas pārstāvis, dežurants, kā arī dežūrklase, kas atbild par kārtību gaiteņos. Arī viņa pati noteiktās dienās atbild par kārtību skolā.

Kā pastāstīja skolas sociālā pedagoģe Anita Rubene, katru gadu tiek rīkoti drošības pasākumi uz ūdens sadarbojoties ar pašvaldības policiju. „Katru gadu 1.septembrī skolotāji kopā ar skolēniem izrunā arī ceļu satiksmes noteikumus” saka A.Rubene.