Televīzijās un Radio notiks Valsts prezidenta amata kandidātu debates

Latvijas Radio un Latvijas Televīzijā (LTV) gaidāmas Valsts prezidenta amata kandidātu debates pirms 2.jūnijā gaidāmā balsojuma Saeimā, noskaidroja ziņu aģentūra BNS.

LTV jau trešdien, 25.maijā, Valsts prezidenta amatam izvirzītie kandidāti tiksies raidījumā "Kas notiek Latvijā?", apstiprināja žurnālists Jānis Domburs.

Savukārt uz Latvijas Radio Valsts prezidenta amata kandidāti aicināti pēc nedēļas – 31.maijā raidījumā "Krustpunktā", ko vadīs žurnālists Aidis Tomsons.

"Kas notiek Latvijā?" gaidāms Valsts prezidenta amata kandidātu duelis, ko vadīs Domburs, bet citu raidījuma dalībnieku nebūs, liecina LTV pārstāves Agneses Ēķes sniegtā informācija.

Jautājumi tiks balstīti uz aktualitātēm un izteikumiem medijos, kandidātu līdzšinējo darbību un izteikumiem, Satversmē noteiktajām Valsts prezidenta funkcijām un to īstenošanu, kā arī skatītāju iesūtītajiem jautājumiem, kas iesūtāmi pa elektronisko pastu – knl@knl.lv, viņa norādīja.

Raidījuma sākumā Valsts prezidenta amata kandidāti uzstāsies ar vēstījumiem par kandidēšanas motīviem un mērķiem, kas ilgs līdz vienai minūtei. Jautājumu un atbilžu sadaļā uz katru jautājumu katrs kandidāts varēs atbildēt apmēram divas minūtes. Kandidātam būs tiesības uz pretargumentiem, atbildi, atspēkojumu vai repliku, ko varēs paust minūti. Raidījuma beigās kandidātiem tiks dots vārds noslēguma vēstījumiem, par raidījuma formātu pastāstīja Ēķe.

Debates būs aptuveni 90 minūšu garas.

Valsts prezidenta amata kandidātu debates gaidāmas arī televīzijas kanālā LNT. Ziņu raidījumā otrdienas vakarā informēja, ka abi izvirzītie kandidāti uz augsto amatu, tiksies raidījumā "LNT Top 10" svētdienas vakarā.

Valsts prezidenta amata kandidātu izvirzīšana beidzas otrdien, 24.maijā. Pašlaik Valsts pirmās amatpersonas krēslam oficiāli izvirzīts esošais prezidents Valdis Zatlers un Zaļo un zemnieku savienības frakcijas deputāts Andris Bērziņš.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.