Ušakovam cietuši iekšējie orgāni; viņu vedīs uz klīniku Berlīnē

© f64

Rīgas mēram Nilam Ušakovam pusmaratona skrējiena milzu slodzes un skābekļa bada laikā cietuši visi iekšējie orgāni, nolemts visdrīzākajā laikā nogādāt viņu klīnikā Berlīnē.

Ušakova preses pārstāve Anna Kononova aģentūrai BNS sacīja, ka pašlaik vēl konkrētu laiku, kad Rīgas mēru vedīs uz Vāciju, nevar pateikt, jo tas atkarīgs no dažādiem faktoriem, tostarp arī vulkāna izvirduma Islandē, kas var ietekmēt aviosatiksmes iespējas.

Taču palīdzību ir piedāvājuši speciālisti no klīnikas Vācijā, viņiem ir ļoti liela pieredze šādu sarežģītu gadījumu ārstēšanā, piebilda Kononova.

Jau vēstīts, ka Ušakovs Paula Stradiņa slimnīcas intensīvās terapijas nodaļā nonāca svētdien, kad viņam pusmaratona laikā bija kļuvis slikti.

Stradiņa slimnīcas ārsts pirmdien paziņoja, ka Ušakovs tiek turēts zāļu izraisītā miegā, lai labāk varētu attīrīt organismu no vielām, kas sakrājušās skābekļa trūkuma dēļ. Ārstēšana ir sarežģīta, jo Rīgas mēram līdz ar karstuma dūrienu skrējiena dēļ bijusi pamatīga fiziska pārslodze.

Kā atsaucoties uz drošiem avotiem raksta portāls TVNET, Ušakovu jau šovakar plāno pārvest uz Vācijas klīniku, jo viņam ir ievērojami aknu bojājumi un vajadzīga aknu transplantācija. Ušakova transportēšana varētu izmaksāt aptuveni 20 tūkstošus eiro.

Svarīgākais