Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Latvijā

Pēc triju kilometru skrējiena miris Speciālo uzdevumu vienības karavīrs

Fizisko nodarbību laikā pirmdien miris kāds Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīrs, pavēstīja Aizsardzības ministrijas pārstāve Sandra Brāle.

Viņa pastāstīja, ka pieredzējušais karavīrs, kurš dienēja Speciālo uzdevumu vienībā (SUV), pēc triju kilometru skrējiena zaudēja samaņu, un nekavējoties izsaukta neatliekamā medicīniskā palīdzība. Skrējiens notika bez ekipējuma un uzkabes. "Tā bija ikdienišķa nodarbība," piebilda Brāle.

Vienlaikus pirmo palīdzību karavīram sniedzis nodarbībā klātesošais ārsts. Diemžēl arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta speciālistu sniegtā medicīniskā palīdzība nav devusi rezultātus, un karavīrs ātrās palīdzības automašīnā miris.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks un NBS komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube izteikuši visdziļāko līdzjūtību mirušā karavīra tuviniekiem, draugiem un kolēģiem. Karavīra tuvinieki ir informēti par notikušo.

NBS ir sākta nelaimes gadījuma speciālā izmeklēšana un dienesta izmeklēšana, informēja Brāle. Izmeklēšanu laikā tiks noskaidroti nelaimes gadījuma apstākļi.

Mirušā dienesta pakāpi un vecumu ministrija neatklāj.